+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr

Funkcija MicroStepovih softvera

Funckija MicroStepovih software-a generalno je predodređivanje postupka rezanja na određenom dijelu sa kojim se radi. Softvera ima mnogo i svaki je karakteristikama, mogućnostima i načinu programiranja prilagođen određenom poslu. U nastavku pročitajte sve o vrstama Aspera softvera i olakšajte si odabir. Asper softveri dolaze u više vrsta: Asper Basic, Asper Nesting, Asper Bevel, Asper MultiTorch i AirSelect.

  • Asper Basic

MicroStepov Asper Basic softver je proizvod 15-godišnjeg rada i prilagođavanja istog prema željama i potrebama korisnika u području izrade softvera za CNC rezače. Asper Basic je spoj praktičnog programiranja s dugoročnim korisničkim znanjem i intuitivnim načinom rada. Asper nudi opcije sa kojima se lako i jednostavno programiraju svi NC programi za različite tehnologije rezanja. Osnovni paket namijenjen ravnom rezanju može se proširiti specijaliziranim modulima. Primjerice: za primjenu rezanja betona s dodatnim uređajima i eventualno prilagođavanje stvarnim zahtjevima kupca. Ovaj moderni alat za NC programiranje nudi transparentnu strukturu izbornika i poboljšane funkcije. Mrežna verzija Aspera omogućuje pristup programiranja s nekoliko radnih stanica.

  • Asper Nesting

Asper Nesting je automatski modul za gniježđenje koji omogućuje učinkovito stvaranje grupe s velikim brojem različitih reznih dijelova. Na taj način postiže se najbolja moguća iskorištenost materijala i minimalni otpad. Asper Nesting koristi nekoliko metoda gniježđenja i ima mogućnost obrade zasebnih grupa dijelova na određenim područjima ploče. Kako s dijelovima, može se raditi i sa cijelim pločevinama, poštujući definirane kriterije kao što su svojstva materijala ili informacije iz sustava baze podataka.

  • Asper Bevel

Asper Bevel modul za rezanje posvećen je strojevima sa rotatorom koji omogućuju kretanje u 5 osi: X, Y, Z, A (beskonačno okretanje) i B (nagib gorionika 50°). Ovaj MicroStep-ov modul ima 3 načina pokretanja kada se radi o rezanju kosina kako bi korisnik mogao odabrati najprecizniji. To su probijanje pod kutom, naginjanje gorionika nakon probijanja i naginjanje gorionika tijekom početnog dijela. Uz pomoć „Bevel ATHC Expert-a“ modul može odabrati odgovarajuće metode za kontrolu visine gorionika za pojedinačne dijelove ili grupu dijelova prema veličini i obliku. Osim jednostavnih zakošenih rubova, podržani su i promjenjive kosine i Y-rezovi.

  • Asper MultiTorch

MicroStep-ov modul Asper MultiTorch za rezanje s opcijom za izvođenje sa više gorionika s mogućnošću paralelnog i neparalelnog rezanje (u slučaju dugih trapeza).

  • AirSelect

Softverski modul AirSelect idealan je za proizvođače cijevi. Omogućuje brzo i udobno projektiranje HVAC komponenti. Opsežni sadržaj nudi prilagodljive oblike raznih dijelova koji se koriste u HVAC industriji. Osim pravokutnih i okruglih oblika, mogu se programirati i cijevi, simetrični i asimetrični vrhovi, pomaci itd. Rezanje pravokutnih dijelova sukladno je s DIN 18378.