+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr

HiFocus 600i neo

Rezanje 120 mm debelog nehrđajućeg čelika nije jednostavno, ali Hi Focus 600i neo je pravi plazma izvor za taj posao. HiFocus 600i neo za plazma rezanje materijala debljine do 160 mm je idealan uređaj za servisne centre, proizvođače i distributere koji rade s čelikom ili neđrčajućim čelikom, a u ovom slučaju zajedno s MicroStep CNC rezačem koristi se za rezanje 120 mm debelog nehrđajućeg čelika.

Uređaj za plazma rezanje je pogodan za rezanje svih električno provodljivih materijala debljine do 160 mm na suhom kao i pod vodom, iako je preporučena debljina rezanja materijala između 0.5 i 120 mm, a maksimalna debljina probijanja je 80 mm. Rezanje i markiranje može se vršiti bez zamjene plazma gorionika i potrošnog materijala, koristeći Flow Control sistem za kontrolu plazma plina na presvučenim materijalima. Uređaj nudi kontrolirano CNC rezanje sa mehaničkim gorionikom i opcionalnom uporabom kisika, dušika ili argona kao plazma plina te CNC sučelje za sve vrste 2D i 3D CNC sustava za vođenje. Uz pomoć optimizirane tehnologije Contour Cut i Contour Cut Speed za rezanje kontura u čeliku osigurano je precizno plazma rezanje do čak 50% brže sa Contour Cut Speed. Također je garantirana visoka kvaliteta rezanja izvrsne točnosti, smanjena su kutna odstupanja, kvaliteta reza je odlična, a ponovljivost i točnost su na visokoj razini. Zahvaljujući Contour Cut i Contour Cut Speed tehnologijama produktivnost je visoka, a troškovi niski.

Zahvaljujući plazma gorioniku PerCut 611M koji nudi brzu izmjenu glave te brzu i laku instalaciju potrošnja plina je znatno manja u usporedbi s konkurentnim proizvodima zbog učinkovitog sustava vodenog hlađenja. Uz pomoć PerCut-a 611M moguće je rezanje kosina do 50 stupnjeva standardnim potrošnim materijalom, a rezanje i markiranje vrše se istim potrošnim materijalom.

Autmatska jedinica za kontrolu plina FlowControl 3-600 osigurava automatsku kontrolu protoka plina prema kvaliteti i debljini materijala putem baze podataka instalirane u PGC ili CNC sustavu vođenja.