+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr
Select Page

Impulsno zavarivanje na različitim materijalima

Welbee pulse je napredna funkcija Welbee izvora za zavarivanje koja omogućava impulsno zavarivanje različitih materijala i pritom u potpunosti kontrolira prelazak kapljice u talinu. Funkciju Welbee pulse omogućava mikroprocesor s velikim kapacitetom obrade podataka.

Welbee two-step steel pulse za zavarivanje željeza (P500L)

Zbog stiskanja i pretvaranja kapljica u talinu kod zavarivanja čelika dolazi do problema u postupku stvaranja kapljica odnosno taj proces nije stalan. Zbog nedosljednog i promjenjivog oblika kapljice dolazi do nekontroliranog prelaska u talinu, a zatim i do nestabilnog luka i prskanja. Dvostupanjskim impulsom u prvom stupnju gornjeg impulsnog protoka dobiva se dodatna konstantnija snaga i prisilno stiskanje kapljice. Nakon toga, u drugom stupnju, gornja impulsna struja se smanjuje i tako se dobiva kontrola nad kapljicom prije spuštanja u talinu. Kontrola je postignuta smanjenjem struje zavarivanja na osnovnu impulsnu struju. S tom vrstom impulsa, raspršivanje se neće povećati čak ni kada se omjer zaštitnog plina CO₂ poveća do 28%.

Welbee stainless steel pulse za zavarivanje nehrđajućeg čelika (P500L, P400)

Glavni problem kod zavarivanja nehrđajućeg čelika je velika viskoznost žice za zavarivanje i zbog toga postoji visok napon kada kapljica uđe talinu prije nego što prijeđe u talinu s normalnim impulsnim oblikom. Moglo bi se reći da to uzrokuje „lansiranje“ kapljice u talinu i rezultira prskanjem. Postupno dodatno povećana impulsna struja omogućuje pravilno nastajanje kapljica, a zatim silaskom do osnovne impulsne struje prijelaz kapljice u talinu. Prije nego što se taj prekomjerni napon dogodi, kapljica se spusti u talinu i to rezultira manjim prskanjem.

Welbee aluminium pulse za zavarivanje aluminija (P500L, P400)

Problem kod zavarivanja aluminija je stvaranje ogromne količine manjih prskanja koji nastaju eksplozijom magnezija u kapljici. Welbee aluminijski impuls kontrolira unos energije u kapljicu kako bi spriječio eksploziju magnezija.