+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr
Select Page

Prednosti Bodor laserskih rezača

Danas se laseri koriste kod elektronike, elektrike, nove energije, solara, LED-a te kod automobilskih i drugih industrija. Bodor laserski rezači opremljeni su za zahtjevniju obradu dijelova za većinu industrija. Zahvaljujući optimalnoj snagi i konstrukciji, cjelokupna oprema je odlična. Brzo rezanje, olakšano utovarivanje i istovarivanje i učinkovita proizvodnja uvelike smanjuju troškove rada. Okviri Bodor-ovih laserskih rezača napravljeni su od lijevanog željeza i karakterizira ih izrazita dugotrajnost. Koriste se zrnca grafitnog lijevanog željeza čija je najmanja čvrstoća 200Mpa te visoki udio ugljika. Otporni su na trošenje i imaju jaku apsorpciju udara, a niska toplinska osjetljivost smanjuje trošenje opreme prilikom korištenja, tako da točnost stroja dugo traje i nema deformacija u radu.

Sustav upravljanja strojem pogodan je za razne žarišne duljine zbog glave za rezanje s automatskim fokusiranjem. Točka fokusiranja automatski se određuje kod svakog rezanja s obzirom na debljinu materijala. Žarišna duljina kontrolirana je operativnim sustavom i nisu potrebne ručne regulacije kako bi se izbjegle greške, a vrijeme probijanja smanjeno je za 90%.

Bodor lightning tehnologija u kombinaciji s Bodor Genius unaprijedila je proces laserskog rezanja koji sada izvodi besprijekorne zahvate bez obzira na kvalitetu materijala, a uz to štedi plin i struju. Zahvaljujući laseru za automatsko fokusiranje izbjegava se prilagođavanje žarišne duljine ručno kao kod lasera s ručnim fokusiranjem. Povećavajući dužinu fokusa probijanja posebno se postavlja fokus kod rezanja i kod probijanja materijala. Dvostruko vodeno hlađenje osigurava nepromjenjivu temperaturu, izbjegava pregrijavanje te produljuje vijek trajanja laserskog rezača. Sve serije Bodor laserskih rezača su ekološki prihvatljive: potpuno zatvorena zaštita poboljšava sigurnosti, staklo sa zaštitom od lasera izolira štetna zračenja, a sustav za automatsko skupljanje dima i prašine i inteligentno nadgledanje rada smanjunje rizik od nezgoda. Zahvaljujući bogatom sustavu upravljanja automatski mijenja sapnice bez obzira na različite materijale i njihovu debljinu se štedi vrijeme. Najnovija automatska kalibracija i funkcije čišćenja ostvaruju automatsko čišćenje, punjenje i zamjenu sapnica, a visoko precizan pogonski sustav osigurava stabilnu i sigurnu zamjenu.

Sučelje Bodor Pro 2 jednostavno je i brzo te je bliže korisniku zahvaljujući pomno promatranom korisničkom iskustvu, a optimizacija funkcija i algoritama čini sustav stabilnijim i efikasnijim. Dupli nadzor kamere okuplja sučelje za obradu i vrši promatranje sučelja odjednom. Softver ima dvije konfiguracije (rezanje pločevina i rezanje cijevi) i lako se mogu mijenjati. Bodor Pro 2,0 ima optimiziranu opremu, integriranu kompatibilnost i savršenu opremu, a adaptirana je i osnova Windows platforme i u potpunosti su preuzete značajke rada u Office-u. Daljinski upravljač mango dizajna je opremljen wireless opremom je veličine mobilnog telefona i može zadovoljiti operaciju s jednom rukom. Upravljač je magnetiziran pa se može postaviti bilo gdje na kabini stroja. Uz pomoć iLoader-a, automatski utovar materijala je za 80% brži nego ručni. Visoko precizna zamahna ruka osigurava točnu poziciju materijala kod utovara, a moćan i osjetljiv senzor omogućava sigurnost radnika i korisnika. Rotacija ruke od 120 stupnjeva osigurava fleksibilno radno mjesto i sastav uređaja. Korištenjem laserskih rezača uvelike se štedi na vremenu i naporu.

Zbog dvije automatizirane platforme za razmjenu i brzu izmjenu dviju platformi povećana je radna efikasnost i ušteđeno je vrijeme. Što se tiče prikaza operativnog sustava, zaslon na dodir ima dvije HD kamere, a Bodor laserski rezači su među prvima koji koriste UI dizajn i projekciju prikaza obrade. Elegantne obline zaslona na dodir precizno prijanjaju rezaču, vodootporni sistem čini sve zahvate i radove efikasnijima, a postupak dijamantnog rezanja i HD kaljeno staklo čine zaslon praktičnijim za korištenje. Duple HD kamere osiguravaju dvostruko praćenje bez mrtvog kuta i praćenjem svakog pokreta iz svih kuteva osiguravaju kontrolirane procese rada. Poprečni portal stroja je iz lijevanog aluminija, lagan je, fleksibilan i čvrst. Lagana aluminijska legura pomaže prilikom velikih brzina kretanja, velika fleksibilnost je prednost kod brzog rezanja, a lagani poprečni portal omogućava veliku brzinu kretanja, povećava točnost te osigurava kvalitetu rada. Poštivajući CE i FDA certifikate, dizajn je u potpunosti zatvoren, a moćan ispušni sustav pridonosi nčuvanju okoliša. Lasersko zaštitno staklo štiti radnika i sprečava eventualno moguće ozljede oka.

Prednosti kod rezanja laserom ima mnoštvo. Neke od njih su velika brzina, visoka efikasnost i izvedba, preciznost, niski troškovi i jednostavno rukovanje. Materijali za obradu su opsežni, tehnologija je napredna, a operativni troškovi niski. Važna prednost je ušteda energije i zaštita okoliša, jednostavno održavanje i niski operativni troškovi. Softver je samostalno razvijen, jednostavno se koristi, a rezanje se izvodi sigurno i stabilno. Točnost fokusiranja je 0,05 mm, a ponavljanje točnosti fokusiranja je 0,02 mm. Laserski snop je usmjeren na mali dio komada, povećavajući tako bolji fokus. Širina reza obično je 0,10 mm – 0,20 mm. Lasersko rezanje osigurava glatki presjek, kvalitetan rez i rad bez oštećenja na radnom komadu. Rezanje laserom izrazito je precizno, a brzina rezanja ovisi o debljini ploče, ali uglavnom je to 10m/min.