+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr

Plazma rezanje nehrđajućeg čelika i aluminija dušikom do 300 A

Prema najnovijim informacijama, plazma rezanjem sa Q serijom moguće je rezati nehrđajući čelik i aluminij u rasponu materijala do 60 mm, sa dušikom. Kod korištenja automatske plinske konzole Q-Gas tehnologija N2 predstavlja alternativu tehnologiji Ar/H2. Kod plinske konzole Q-Gas O2 od sada je moguće rezati nehrđajući čelik i aluminij u proširenom rasponu materijala s N2 tehnologijom.

Plazma rezanje nehrđajućeg čelika i aluminija od 1 do 160 mm:
HiFinox tehnologija:

HiFinox tehnologija se koristi za plazma rezanje nehrđajućeg čelika i aluminija od 1 do 6 mm. Korisnici korištenjem iste imaju mnoge prednosti: precizno rezane površine, uska širina reza i značajno manje stvaranje šljake. HiFinox katode su dostupne za plazma izvore napajanja Q, Smart Focus i HiFocus. Zahvaljujući novom dizajnu katoda, optimiziranom proizvodnom procesu i novoj tehnologiji koja je registrirana za patent, vijek trajanja katoda je produžen (uz struju rezanja od 60 A za faktor od 5 do 10.

Mješavina plinova Ar/H2:

Za plazma rezanje nehrđajućeg čelika i aluminija debljine između 6 i 160 mm, plazma izvori napajanja Q, Smart Focus i HiFocus opremljeni su tehnologijom miješanja Ar/H2. Plazma plinovi se optimalno miješaju za svaku debljinu materijala za najbolji mogući brzi i kvalitetni rezultat. Unutarnje i vanjske konture režu se veoma precizno i kvalitetno. Dorada nakon rezanja koja oduzima vrijeme više nije potrebna.

N2  plazma rezanje:

S plazma izvorima Q serije moguće je rezati nehrđajući čelik i aluminij u rasponu materijala do 60 mm, sa dušikom. Korisnici korištenjem N2 imaju brojne prednosti: odlični rezultati rezanja, mala kutna odstupanja i velika brzina rezanja, osobito u nižem rasponu debljina materijala. Korištenjem dušika kao plazma plina korisnici postižu uštedu i veću fleksibilnost. Na taj način tehnologija N2 pruža korisniku alternativu tehnologije Ar/H2.