+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr

Kako je bilo na Međunarodnom sajmu BIAM i zavarivanje?

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma su se od 26. do 29. travnja 2022. održavali sajmovi: BIAM – 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE – 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite. Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti i kao takvi su prigoda za:

  • predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite
  • okupljanje struke, izravni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora,
  • edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje

Bila nam je čast i ove godine u nizu sudjelovati na Međunarodnom sajmu BIAM i zavarivanje. Ove godine bili smo prisutni na štandu Daihen Varstroj na kojem su bile prikazane najnovije tehnologije u robotiziranom zavarivanju: robotske stanice proizvodnje OTC Daihen Varstroj i aparati za zavarivanje OTC Daihen Varstroj. Bile su izložene tri robotske stanice, od kojih se na jednoj vršilo zavarivanje uživo. Na izložbi je također bila i paleta uređaja za REL, MIG/MAG i TIG zavarivanje proizvođača Daihen Varstroj, na kojima smo isto tako prikazivali zavarivanje.

U današnje vrijeme globalizacije, potrebno je neprestano se zanimati, raspitivati i usavršavati za određenu djelatnost budući da tehnologija iziskuje specijalizirane subjekte. Ako ste u skupini koja nije imala vremena za posjet sajmu možete vidjeti našu ponudu u robotizaciji zavarivanja ovdje.