+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr
Select Page

Contour Cut i Contour Cut Speed

Kjellberg-ova Contour Cut tehnologija rezanja je stvorena za precizno rezanje detalja, manjih kontura, uskih mreža, a posebice manjih rupa u čeliku.

Dijelovi izrezani Contour Cut tehnologijom su glatke površine, a oštrih rubova s gornje i donje strane i gotovo nikad nije potrebna dugotrajna naknadna obrada. S time produktivnost raste, a troškovi se smanjuju. Kvaliteta rezanja je izvrsna, a broj zadovoljnih korisnika svakim danom raste. Iako uređaji za rezanje konkurentnih proizvođača zahtijevaju dodatnu opremu, Contour Cut je standardna značajka svih strojeva za plazma rezanje – HiFocus (svih osih 80i), Smart Focus i Q serije. Kvaliteta rezanja s Countour Cut-om najviše je vidljiva kod rezanja rupa s omjerom promjera 1:1 u odnosu na debljinu materijala. Rezultati rezanja preciznih rupa su savršeni, pogotovo kada se radi s Q serijom čak i u omjeru 0,75:1 zahvaljujući tehnologiji Q-Hole. Korisnicima starijih strojeva dostupna je naknadna ugradnja kako bi mogli koristiti Contour Cut tehnologiju i uživati u njezinim prednostima.

Ova optimizirana tehnologija plazma rezanja osigurava precizno i brzo rezanje. Kutna odstupanja su smanjena do minimuma, kvaliteta površine reza je izvrsna, a razina ponovljivosti i točnosti je iznadprosječno visoka.

Countour Cut Speed je slična tehnologija rezanja koja ima mogućnost čak do 50% bržeg rezanja od Countour Cut tehnologije. Predstavlja daljnji razvoj patentirane Countour Cut tehnologije za rezanje manjih kontura i rupa u čeliku. Sa Countour Cut Speed brzinom konture se mogu rezati istom kvalitetom, ali duplo brže. Za Contour Cut Speed koristi se isti potrošni materijal čime postojeća Countour Cut tehnologija ima smanjene troškove po metru rezanja, izvrsnu kvalitetu i visoku brzinu. Kod rezanja je toplinom zahvaćena vrlo mala zona, a osigurana je izvrsna preciznost kontura, kutova i kvaliteta površina.

Dok ostali proizvođači zahtijevaju dodatnu opremu, Countour Cut Speed standardna je značajka svih sustava za plazma rezanje (Smart Focus, Hi Focus i Q serija s gorionicima).