+385 (0)40 390 167 mail@servus.hr
Select Page

Master-Feeder-System MFS-V3

Pažljivo i konstantno….

….dodavanje žice pomoću Master-feeder-system uređaja za lasersko i MIG/MAG zavarivanje.

Materijali kao aluminij ili bronca su vrlo zahtjevni za zavarivanje. Posebno ako govorimo o proizvodnji u velikim serijama. Master-feeder-system koji je razvio ABICOR BINZEL u suradnji sa vodećim proizvođačima automobilske industrije predstavlja tehnološku prednost kod velikoserijske proizvodnje.

Lagani materijali

Ne samo u auto-industriji već u cijeloj industriji postoji trend sve većeg korištenja aluminija. Zavarivanje aluminija je vrlo osjetljivo. Pogoni za dodavanje žice u push-pull načinu rada često deformiraju žicu i tako stvaraju probleme u radu.
Besprijekoran poces se može ostvariti samo uz konstantno i pažljivo dodavanje žice.
The Master Feeder System ispunajva sve uvjete koji su potrebni za precizan i dinamičan rad sa aluminijem i njegovim legurama.

Tehnologija …

… koja je testirana u serijskoj proizvodnji.

Uređaj za dodavanje žice APD-MF optimalno dodaje žicu u automatiziranom načinu rada. Proces dodavanja žice se održava konstantnim pomoću 2 pogona sa 4 valjka.

Visoka kvaliteta, sigurnost i minimalni prekidi proizvodnje su samo neki od pozitivnih kvaliteta ovog uređaja koji se može montirati na sve standardne izvore zavarivanja i robote.

Digitalno upravljanje

Srce sustava čine 2 pogona sa 4 valjka spojena na digitalnu upravljačku jedinicu koja na osnovu automatski dobivenih informacija kontrolira brzinu motora. Struja i brzina su izračunati pomoću mikroprocesora.

Push-Push-Sistem

Svi pogoni su prilagođeni tako da nema povlačenja žice u sustavu. Svi pogoni rade u “push” modu. Uvijek ima dovoljno žice u kabelu tako da ne dolazi do povlačenja “pull” žice tokom rada.
Samo dvostruki pogon garantira besprijekorno dodavanje žice. Nema problema koji se javljaju kod push-pull sistema.

Visoko učinski pogon sa 4 valjka

Takav pogon prenosi okretni moment na veliku površinu sa vrlo malim pritiskom na žicu. Moderni izvori i laseri zahtijevaju veoma dinamično dodavanje žice, posebno na početku i na kraju zavara, riječ je o milisekundama, a samo takav pogon može zadovoljiti te uvjete rada.

Jednostavan servis

Master Feeding System pokriva sve kolutove žice od 7 kg (aluminij) do 40 kg (aluminij) tako da je univerzalno upotrebljiv. Kako bi izbjegao sakupljanje vlage, recirkulirani zrak grije unutrašnjost. Jednostavna i brza zamjena koluta i ostalih sistemskih komponenti su samo neke od prednosti ovog uređaja.

Modularno i fleksibilno …

… za razne primjene.

Master Feeding System se može univerzalno upotrebljavati u različitim procesima, bilo za laser ili MIG/MAG zavarivanje.

MIG/MAG

ABICOR BINZEL nudi odgovarajući gorionik čak i za najzahtjevnije primjene uz uporabu aluminijskih ili CuSi žice. Binzelov gorionik na Master Feeding sistem je odgovor za raznovrsne potrebe zavarivanja.

Dodavanje žice za laser

Pogon sa 4 valjka je smanjen u dimenzijama kako bi bio prilagodljiv na sve laserske glave pomoću univerzalnog adaptera. Uske je izvedbe. Podešavanje u 3 dimenzije omogućava vrlo precizno dodavanje žice. Sve komponente su spremne za dodavanje vruće žice i vodeno hlađenje. Jednostavno upravljanje preko digitalnih ulaza u rasponu od 0…10V omogućava jednostavnu integraciju ABICOR BINZEL-ovog Master-Feeder sistema.