Master-Feeder-System MFS

Pažljivo i konstantno....

....dodavanje žice pomoću Master-feeder-system uređaja za lasersko i MIG/MAG zavarivanje. Materijali kao aluminij ili bronza su vrlo zahtjevni za zavarivanje. Posebno ako govorimo o proizvodnji u velikim serijama. Master-feeder-system koji je razvio ABICOR BINZEL u suradnji sa vodećim proizvađačima automobilske industrije predstavlja tehnološku prednost kod velikoserijskie proizvodnje.

Lagani materijali

Ne samo u auto-industriji već u cijeloj industriji postoji trend sve veećg korištenja aluminija. Zavarivanje aluminija je vrlo osjetljivo. Pogoni za dodavanje žice u push-pull načinu rada su često puta deformiraju žicu i tako stvaraju probleme u radu.

Besprijekoran poces se može ostvariti samo uz konstantno i pažljivo dodavanje žice.

The Master Feeder System ispunajva sve uvjete koji su potrebni za precizan i dinamičan rad sa aluminijem i njegovim legurama.

Tehnologija ...

... koja je testirana u serijskoj proizvodnji. Uređaj za dodavanje žice APD-MF optimalno dodaje žicu u automatiziranom načinu rada.

Proces dodavanja žice se održava konstantnim pomoću 2 pogona sa 4 valjka.

Visoka kvaliteta, sigurnost i minimalni prekidi proizvodnje su samo neki od pozitivnih kvaliteta ovog uređaja koji se može montirati na sve standardne izvore i robote.

Digitalno upravljanje

Srce sustava čine 2 pogona sa 4 valjka spojena na digitalnu upravljačku jedinicu koja na osnovu automatski dobivenih informacija kontrolira brzinu motora. Struja i brzina su izračunati pomoću mikroprocesora.

Push-Push-Sistem

Svi pogoni su prilagođeni tako da nema povlačenja žice u sustavu. Svi pogoni rade u "push" modu. Uvijek ima dovoljno žice u kabelu tako da ne dolazi do povlaćenja "pull" žice tokom rada.

Samo dvostruki pogon garantira besprijekorno dodavanje žice. Nema problema koji se javljaju kod push-pull sistema.

Visoko učinski pogon sa 4 valjka

Takav pogon prenosi okretni moment na veliku površinu sa vrlo malim pritiskom na žicu. Moderni izvori i laseri zahtjevaju veoma dinamično dodavanje žice, posebno na početku i na kraju zavara, riječ je o milisekundama a samo takav pogon može zadovoljiti te uvjete rada.

Jednostavnan servis

Master Feeding System pokriva sve koluzove žice od 7 kg (aluminij) do 40 kg (aluminij) tako da je univerzalno upotrebljiv. Kako bi izbjegao sakupljanje vlage, recirkulirani zrak grije unutrašnjost. Jednostana i brza zamjena koluta i ostalih sistemskih komponenti su samo neke od prednosti ovog uređaja. Modularno and fleksibilno ...

... za razne primjene. Master Feeding System se može univerzalno upotrebljavati u različitim procesima, bilo za laser ili MIG/MAG zavarivanje.

MIG/MAG

ABICOR BINZEL nudi odgavarajući gorionik čak i za najzahtjevnije primjene uz uporabu aluminijskih ili CuSi žice. Binzelov gorionik na Master Feeding sistemu je odgovor za raznovrsne potrebe zavarivanja.

Dodavanje žice za laser

Pogon sa 4 valjkaje smanjen u dimenzijaka kako bi bio prilagodljiv na sve laserske glave pomoću univerzalnog adaptera. Uske je izvedbe. Podešavanje u 3 dimenzije omogućava vrlo precizno dodavanje žice. Sve komponente su spremne za dodavanje vruće žice i vodeno hlađenje. Jednostavno upravljanje preko digitalnih ulaza u rasponu od 0...10V omogućava jednstavnu integraciju ABICOR BINZELovog Master-Feeder sistema. 

 
© Servus d.o.o. - Izrada web stranica - Qmini